popkarusellen.


så var det ett tag sen igen. här kommer i alla fall en ruskigt fin bit.

  


electric light orchestra.


hade tänkt ta en runda i elljusspåret ikväll, dessvärre var det inte mycket elljus där.
blev i alla fall en skaplig, rask promenad på uppåt en timme efter väg istället,
blir väl till att skaffa pannlampa om man ska hitta på spåret nån gång.

nu ska jag hoppa in i en varm dusch innan det är dags att svida om till pooltröja
... och kanske ta en folköl, om henkan tänker dela med sig vill säga.


here i go again.


nu har jag kommit av mig igen.

sen sist har jag hunnit bli 24, fick 4 av 11 saker på önskelistan och middag på trattoria cinque
- klart godkänt och snart är det ju jul, höhö.

idag kom emma & eira förbi på sin väg från klöven till valan, trevligt-trevligt.

för övrigt satt jag och la en stor beställning på h&m igår men jag måste verkligen ha nya skor!


the tears of a clown.


hej. som ni alla borde veta vid det här laget är jag en riktig jävla pajas.
således tog det knappt 1½ dygn innan jag fick panik gällande katterna.
det här med ansvar ger mig verkligen stora skälvan, så är det bara.

så idag mötte jag bästa föräldrarna i ljusdal och dom fick åka hem igen.
trots många emotionella skäl att ha kvar dom blir detta det bästa.
jag får sinnesro och dom får det jättebra, mycket bättre, i skucku.


the ad-dressing of cats.


är hemma med två tokiga missar och det har varit ett sällan skådat röj,
men nu ligger dom utslagna i varsin soffa och sover.


shake and bake.


ikväll har jag bakat smaskig, men ack så MÄKTIG kaka.
gör en elin och delar med mig av receptet också.

polly chokladkaka

1 påse polly à 220 g
250 g mörk choklad (jag nöjde mig dock med 200 för att slippa köpa tusen kakor)
175 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl

sätt ugnen på 175 grader.
smält smör och choklad tillsammans i ett vattenbad.
vispa ihop ägg och socker poröst.
rör ner chokladblandningen och därefter vetemjölet i äggsmeten.
rör tills det blir en jämn smet.
häll sedan i innehållet i polly-påsen och rör om så det fördelas jämnt i smeten.
grädda i mitten av ungen ungefär en halvtimme.

servera gärna med glass (eller grädde)!

receptmakaren tipsar om att man kan använda nya polly dark sensation,
men jag tror att man med fördel kan använda röd polly (milk choco).
jag använde nämligen orginal blå polly och det det blev i mäktigaste laget,
det är ju trots allt ändå en hel del mörk choklad i redan.